Blumberg: Spreman sam da potrošim sav novac samo da pobedim Trampa na izborima

© AP Photo / Bill TiernanMajkl Blumberg
Majkl Blumberg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, osmi najbogatiji čovek u Americi, izjavio je da je spreman da potroši sav svoj novac kako bi pobedio Donalda Trampa na predsedničkim izborima ove godine.

On je odbacio kritike svojih rivala unutar Demokratske stranke da pokušava da kupi izbore. Prioritet broj jedan je osloboditi se Donalda Trampa, kaže on.

„Trošim sve što imam da ga se oslobodim. Želite li da trošim više ili manje? Kraj priče“, rekao je Blumberg tokom puta po Teksasu u sklopu kampanje.

Bivši gradonačelnik Njujorka pokrenuo je kampanju u novembru, nekoliko meseci posle svojih rivala, i prema anketama trenutno je na petom mestu, iza Džoa Bajdena, Bernija Sandersa, Vorena …

Upravo su Sanders i Voren napali Blumberga kada je pokrenuo TV kampanju vrednu 37 miliona dolara, nazivajući to pokušajem da kupi američku demokratiju.

Blumberg je odgovorio da su svi njegovi takmaci previše liberalni da bi pobedili Trampa.

Kako je rekao, jedan od razloga zašto veruje da bi mogao da pobedi Trampa na izborima jeste to što bi bio prihvatljiv za umerene republikance.

„Svidelo se to vama ili ne, izbore ne možete dobiti ukoliko nemate umerene republikance uz sebe. Ostali su previše liberalni za njih i zato bi glasali za Trampa“, objašnjava on.

Samo tokom januara Blumberg je na reklame na televiziji potrošio 15 miliona dolara.

I Tramp i Blumberg nameravaju navodno da emituju TV reklame u trajanju od minut tokom prenosa ovogodišnjeg Superboula 2. februara.

Iz Trampovog tima su saopštili da je za to vreme emitovanja plaćeno 10 miliona dolara.

„Ne možete da doprete do 330 milona ljudi rukujući se. Televizija i dalje ima magiju“, zaključuje Blumberg.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala