Putin dao savet Asadu povodom Trampa

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Sirije i Rusije, Bašar Asad i Vladimir Putin, tokom posete pravoslavnoj crkvi Presvete Bogorodice u Damasku
Predsednici Sirije i Rusije, Bašar Asad i Vladimir Putin, tokom posete pravoslavnoj crkvi Presvete Bogorodice u Damasku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je svom sirijskom kolegi Bašaru el Asadu tokom posete Damasku da pozove u goste američkog predsednika Donalda Trampa. Ruski lider je izrazio spremnost da takav poziv uputi šefu Bele kuće.

Tokom Putinove posete Siriji, kada se govorilo o putu apostola Pavla u Damask, Asad se našalio da „ako Tramp dođe tim putem, i sa njim će sve biti u redu“. Ruski lider je kao odgovor na to predložio da pozove Trampa u Damask, rekavši da će on „izaći s time na kraj“.

„Pozovite ga, i on će doći“, rekao je Putin. Snimak razgovora dvojice predsednika prikazan je na televiziji „Rusija 1“.

Asad je izrazio spremnost, na šta je Putin uz osmeh odgovorio: „Preneću mu“.

Putin je posetio Damask 7. januara. U komandi grupe Oružanih snaga Rusije u Siriji dočekao ga je Bašar el Asad. Šefovi država saslušali su vojne izveštaje o situaciji u različitim regionima zemlje. Kasnije su se održani bilateralni pregovori. Nakon toga, predsednici su posetili Umejadsku džamiju, poznatu i kao Velika džamija Damaska, i pravoslavnu crkvu Presvete Bogorodice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala