Priprema se pisanje novog Zakona o Vojsci Srbije

© Ministarstvo odbranePripadnici Vojske Srbije
Pripadnici Vojske Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je potrebno da se Zakon o Vojsci Srbije napiše ponovo, od prvog do poslednjeg člana, i dodao da je na tome već angažovana radna grupa resornog Ministarstva, prenosi televizija „Pink“.

Ta televizija navodi da bi novim zakonom jedinicama Vojske Srbije mogli biti vraćeni patriotski nazivi iz Prvog svetskog rata — Drinska i Dunavska jedinica, a novine bi, kažu, mogle biti i u strukturnoj organizaciji vojske, odnosno — uvođenje novih jedinica i bataljona.

„Krajem prošle godine ponovo smo formirali dve slavne ratne brigade — 72. i 63. — i planiramo da formiramo nove jedinice, od pešadijskog bataljona u Loznici, do brdsko-planinskog bataljona u Priboju. Podigli smo brojnost naših jedinica u Kuršumliji. Vojska jača, postaje brojnija, sve opremljenija, sve naoružanija i sve spremnija da odgovori na izazove koji su oko nas“, rekao je Vulin za televiziju „Pink“.

Istakao je da će Vojska Srbije i ove godine raditi na unapređenju sposobnosti da se suočava sa sajber-pretnjama, jer je to, kaže, „bojno polje“ novog vremena.

U prilogu televizije „Pink“ navodi se da bi vojska dobila i nove uniforme koje će imati istaknuta patriotska obeležja, zastavu Srbije i natpis „Za slobodu i čast otadžbine“, kao i da bi na uniformama mogle biti prišivene vrpce odlikovanja i značke za primerne vojnike, najbolje strelce i ostala vojnička priznanja.

Dodaje se i da Srbiju očekuje usvajanje strategija kako bi se zakonski dodatno oblikovala politika vojne neutralnosti zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala