Policija upotrebila suzavac protiv demonstranata u Teheranu /video/

© AFP 2023 / Atta KenareIranski studenti na ulicama Teherana
Iranski studenti na ulicama Teherana - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Teheranu su drugi dan zaredom izašli na antivladine proteste. Policija je morala da baci suzavac kako bi rasterala demonstrante.

Policija je morala da izvede dodatne policijske snage na ulice Teherana. Na ulicama je prisutna i oklopna tehnika koja se koristi za rasterivanje demonstranata.

Juče su studenti izašli na ulice kako bi odali poštu poginulima u padu ukrajinskog aviona protekle nedelje. Akcija se pretvorila u miting sa zahtevom za ostavkama i suđenje odgovornima za katastrofu. Na njima je bio prisutan i britanski ambasador Robert Meker, koji je zatim bio i uhapšen.

Eskalacija na Bliskom istoku

„Boing 737-800“ kompanije „Međunarodne avio-linije Ukrajine“ srušio se 8. januara odmah posle poletanja sa aerodroma u Teheranu. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade — državljani Irana, Ukrajine, Kanade, Nemačke, Švedske i Avganistana.

Iranska armija je 11. januara priznala da je nenamerno oborila ukrajinski avion, prepoznavši ga kao „neprijateljski cilj“, odnosno kao krstareću raketu. Iran je naveo da je očekivao napad SAD, zbog čega su sistemi protivvazdušne odbrane u stanju pune borbene gotovosti.

U specijalnoj operaciji izvedenoj u oblasti međunarodnog aerodroma u Bagdadu ubijen je general Korpusa čuvara islamske revolucije Kasem Sulejmani, kao i zamenik šefa iračkog šiitskog pokreta Abu Mahdi el Muhandis. Vašington tvrdi da su oni bili umešani u organizovanje napada na američku ambasadu u Bagdadu 31. decembra prošle godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala