Jevtiću određen pritvor, ostali se brane sa slobode

CC0 / piksabej / Čekić
Čekić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana direktoru JP „Infrastruktura železnice“ Miroljubu Jevtiću, dok će se ostala trojica osumnjičenih za davanje mita Jevtiću braniti sa slobode.

Portparol Suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor okrivljenom, da ne bi mogao da utiče na svedoke.

„Okrivljeni i branilac mogu izjaviti žalbu na rešenje u roku od tri dana od dana prijema prepisa rešenja krivičnom veću Suda“, dodala je Tešić.

Sudija je takođe odbio predlog Tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću, kao i dvojici novosadskih advokata Zoranu Stojanoviću i Vladislavu Kostiću.

Prethodno su ranije danas svi saslušani pred tužiocem.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra u službenim prostorijama preko posrednika Burzanovića.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala