Ukrajina istražuje sedam mogućih uzroka avionske nesreće

© AFP 2023 / -Spasioci na mestu pada ukrajinskog aviona "Boing 737" u Iranu
Spasioci na mestu pada ukrajinskog aviona Boing 737 u Iranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Oleksi Danilov kaže da je sedam mogućih uzroka koji se istražuju povodom avionske nesreće u Iranu.

Danilov nije naveo moguće uzroke tokom svog obraćanja švedskoj televiziji TV4. Rekao je da ukrajinski stručnjaci rade na mestu u blizini Teherana gde se srušio ukrajinski avion sa 176 ljudi, od kojih niko nije preživeo, prenosi AP.

Danilov je rekao da su do sada zadovoljni saradnjom sa iranskom stranom i da očekuju da će tako biti i nastavljeno. On je rekao da Ukrajina ima 45 istražitelja u Iranu i da stručnjaci imaju pristup ostacima aviona.

Danilov je dodao i da ne zna da li će snimci podataka o letu biti predati kompaniji „Boing“, i da pre misli da neće.

On je, međutim, izrazio uverenje da će sve zemlje koje su zainteresovane za ovu situaciju i koje su pogođene imati pristup crnim kutijama.

Danilov je rekao i da je prikupljanje DNK uzoraka gotovo završeno, nakon čega zemlje mogu da vrate posmrtne ostatke žrtava.

Zapadni lideri saopštili su ranije da je izgledalo da je avion nenamerno pogođen raketom zemlja-vazduh u blizini Teherana, nekoliko sati nakon što je Iran lansirao balističke rakete u dve američke baze u Iraku, u znak odmazde zbog ubistva generala Sulejmanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala