Tajkun deli milijarde šakom i kapom na Tviteru

CC0 / piksabej / Novac
Novac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mogul internet kupovine Jusaku Maezava podeliće milijardu jena (oko devet miliona dolara) korisnicima društvene mreže Tviter.

U najavi na svom kanalu na Jutjubu, tehnološki tajkun nazvao je ovo „ozbiljnim socijalnim procesom“, kako bi se utvrdilo kakav uticaj milion jena može imati na život neke osobe. U video-snimku koji objašnjava takmičenje, Maezava je apelovao na kandidate da novac koriste „kako žele“ i da odgovore na redovne upitnike o tome kako ga koriste.

​Gotovo svi su imali pravo da dobiju deo bogatstva Maezave. Sve što su trebali da učine jeste da se pridruže Tviteru i podele, odnosno retvituju njegovo obaveštenje pre ponoći 7. januara, prenosi B92.

Više od četiri miliona ljudi poslušalo je njegov poziv i retvitovalo. Pobednici će biti izabrani lutrijom, odnosno slučajnim odabirom, a Maezava će ih lično obavestiti direktnom porukom u roku od dva do tri dana.

​Maezava je rekao i da će nakon toga kontaktirati srećne dobitnike i pitati kako je dobijen novac uticao na njihovu sreću. On je pozvao stručnjake za društvene nauke da pomognu u analiziranju rezultata eksperimenta.

Bogatstvo ovog Japanca procenjuje se na dve milijarde dolara. Kontroverzni bogataš je ujedno rok muzičar, kolekcionar umetničkih dela, a planira da turistički poseti Mesec, piše „Biznis info“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala