SBU: Terorizam i raketni napad prioritetni u istrazi o padu aviona u Iranu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaSlužba bezbednosti Ukrajine
Služba bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Služba za bezbednost Ukrajine saopštila je da razmatra dve prioritetne verzije uzroka pada ukrajinskog putničkog aviona u Teheranu, a to su raketni napad i teroristički napad.

Osmog januara avion ukrajinske avio-kompanije pao je nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Niz zapadnih lidera, među kojima je predsednik SAD Donald Tramp, saopštili su da je moguće da je pad aviona izazvala raketa, dok predstavnici Irana negiraju tu mogućnost.

„SBU razmatra dve verzije uzroka pada aviona na liniji PS752 u Iranu kao prioritetne: prva je napad rakete, druga je teroristički napad“, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima šefa SBU Ivana Bakanova, verzija napada rakete „tor“ privlači najviše pažnje.

„Ipak, dovoljno je otvoriti instrukcije za korišćenje raketnog sistema da se postavi niz pitanja koja traže dodatne odgovore. Reč je, pre svega, o dometu rakete, nijansama u upravljanju kompleksom i tome slično. Sva pitanja se sada obrađuju“, rekao je Bakanov.

Služba za bezbednost Ukrajine pažljivo proučava i analizira informacije koje se tiču verzije o terorističkom napadu.

„Tema je previše važna da bismo sada iznosili neke ishitrene zaključke. Mogu da garantujem da ćemo obavezno saopštiti javnosti sve objektivne, proverene informacije“, naglasio je Bakanov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala