Rusija: Pretnja od eskalacije tenzija SAD i Irana nije nestala

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pretnja od eskalacije tenzija u odnosima SAD i Irana nije nestala, ali Rusija se nada da do obnove konfrontacije više neće dolaziti, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

„Smatram da ovo što se trenutno događa možemo da klasifikujemo pod deeskalaciju tenzija“, rekao je on.

Rjabkov je takođe istakao i da se nada da će se i SAD i Iran suzdržati od bilo kakvih novih napada, kao i da je Rusija spremna da podrži bilo kakve napore i inicijative kako bi se očuvala kolektivna bezbednost.

S tim u vezi, Rjabkov je rekao da je Rusija spremna da sa SAD razgovara na temu Irana, ukoliko Vašington pokaže interesovanje za to.

On je ujedno pozvao i sve zemlje na suzdržanost, a pre svega SAD, budući da Rusija politiku Vašingtona smatra neprihvatljivom.

Podsetimo, Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara Islamske revolucije general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada američkih snaga na aerodrom u Bagdadu.

Iran je na ubistvo Sulejmanija odgovorio raketnim napadom na dve američke vojne baze u Iraku u kojem je poginulo oko 80 ljudi, ali među njima nije bilo američkih vojnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala