Preminula Neda Arnerić

© Foto : Youtube/klasiktv1Neda Arnerić
Neda Arnerić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života.

Ona je, prema informacijama koje objavljuju mediji, pronađena mrtva u svom stanu.

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Igrala je u više od 110 filmova i u više od 40 pozorišnih predstava. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Na filmu je prvi put nastupila 1966. godine, u ostvarenju „San", nakon čega je postala prva dečja filmska zvezda Jugoslavije. U karijeri dugoj pola veka Neda Arnerić je ostvarila brojne nezaboravne uloge, u filmovima „Višnja na Tašmajdanu“, „Užička republika“, „Sutjeska“, „Valter brani Sarajevo“, „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto '68“, „Tri karte za Holivud“ i mnogim drugim. Igrala je u brojnim italijanskim filmovima. Poznata je i po brojnim ulogama u televizijskim serijama.

Dobitnica je nagrade „Pavle Vuisić“ za životno delo, koja se dodeljuje glumcu „kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu“. Takođe, dobitnica je dve „Arene“ na Filmskom festivalu u Puli — Zlatne za film „Haloa — praznik kurvi“ i Srebrne za ulogu u drami „Ispravi se, Delfina“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala