Momir Bulatović pre 10 godina otkrio zašto je Milo udario na srpske crkve /video/

© Sputnik / Dejan SimićMomir Bulatović: Teško je ostvariti saradnju i izmaknuti se od dolara, kada je svaki kompjuter svake banke kalibriran na dolar
Momir Bulatović: Teško je ostvariti saradnju i izmaknuti se od dolara, kada je svaki kompjuter svake banke kalibriran na dolar  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svedočenje bivšeg predsednika Crne Gore baca novo svetlo na kontroverzni zakon o otimanju imovine Srpske pravoslavne crkve, kao i o namerama Mila Đukanovića.

Novinar ruske televizije Evgenij Baranov objavio je na svom profilu na Fejsbuku deo intervjua sa bivšim predsednikom Crne Gore Momirom Bulatovićem, koji je urađen 2010. godine.

U svom izlaganju Bulatović iskreno, kao u ispovesti, govori o relikvijama koje se čuvaju u manastirima Crne Gore, o njihovim duhovnim vrednostima, ali i o tome kolike su sume novca „u igri“ kada su one u pitanju.

Bulatović kaže da mu je u posetu došla visoka delegacija Malteškog reda i ponudila 150 miliona dolara za tri relikvije koje se nalaze u posedu Srpske pravoslavne crkve. Kako sam priznaje — to je bio veliki novac, posebno za zemlju pod sankcijama, ali je otišao kod mitropolita Amfilohija da razgovaraju. Tada je, kaže Bulatović, shvatio svoju grešku što je tako i pomislio, ali i njihovu vrednost u svakom pogledu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala