Milo je Boga proglasio za unutrašnje pitanje Crne Gore

© Sputnik / Dejan SimićMatija Bećković
Matija Bećković - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Nedavno je Karl Bilt izjavio da je pravoslavlje najveći preostali neprijatelj. Mora da je to čuo od nekog ko to zna mnogo bolje od njega. U borbi protiv tog najvećeg neprijatelja isprednjačila je mala Crna Gora, čiji je aktuelni režim zvanično objavio rat crnogorsko-primorskoj Mitropoliji SPC“, poručio je književnik Matija Bećković.

„Za početak ratovanja nije slučajno izabrao božićne dane, katoličke i pravoslavne, da donese zakon kojim je označio bezakonje. Bog je proglašen unutrašnjim pitanjem današnje Crne Gore i njene vladajuće partije. Da podsetimo, o Božiću je počela i istraga poturica opevana u Gorskom vencu (koje izgleda nije ni bilo), pa nije daleko od plitke pameti da su o ovom Božiću planirali istragu posrbica, kako već neko vreme srbomrsci zovu Srbe-Crnogorce“, kaže Bećković.

Srpski narod u Crnoj Gori stavljen je van zakona, proglašen okupatorom sopstvene zemlje, lišen i istorije, jezika i pisma, pa su krenuli da ga liše i vjere, hramova i crkvene imovine. Da bi odbranili svoju imovinu, nude Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu. Na sve to imaju pravo zato što su pobedili na izborima“, rekao je on.

Udarcem na hramove kao da su izvukli krajeugaoni kamen iz temelja i zaljuljali Crnu Goru“, prenosi portal „Borba“.

„Na poziv crkvenih zvona i svojih duhovnih vođa, ustao je verni narod u odbranu svojih bogomolja. Najvidnija u tom ustanku je mlada Crna Gora, za koju se vjerovalo da je već indoktrinirana i izgubljena. Visoka riječ koju izgovaraju crkveni velikodostojnici, pozivajući na mir, razum i ljubav, onaj je luč za kojim je krenuo narod da brani svoje poslednje utočište. Nove nužde rađaju nove sile“, zaključuje Matija Bećković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala