Iran: Ukrajina uključena u istragu o padu boinga, poziv poslat i SAD i Kanadi

© AFP 2023 / ROHHOLLAH VADATISrušio se ukrajinski „Boing 737“ na aerodromu u Teheranu, svi putnici su poginuli
Srušio se ukrajinski „Boing 737“ na aerodromu u Teheranu, svi putnici su poginuli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski istražitelji priključili su se istrazi o padu ukrajinskog aviona koji se srušio kod Teherana, saopšteno je iz kancelarije ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Kako se navodi, Zelenski se o tome dogovorio tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, i tom prilikom izrazio nadu da će saradnja Kijeva i Teherana po pitanju utvrđivanja razloga pada aviona biti plodotvorna.

Nešto kasnije se tokom obraćanja medijima osvrnuo na izjave pojedinih svetskih državnika da je raketa moguć razlog pada aviona rekavši da ta opcija „nije isključena“, ali da je pre svega potrebno utvrditi sve činjenice i izneti sve dokaze pre nego što bilo ko bude optužen za to.

U međuvremenu Iran se obratio i SAD i Kanadi pozvavši ih da učestvuju u istrazi o padu „boinga“ nedaleko od aerodroma u Teheranu.

Podsetimo, u nesreći ukrajinskog aviona koji se u sredu srušio po poletanju iz Teherana poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Velike Britanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala