Iran u potpunosti isključio mogućnost raketnog napada na „boing“

© AFP 2023 / -Spasioci na mestu pada ukrajinskog aviona "Boing 737" u Iranu
Spasioci na mestu pada ukrajinskog aviona Boing 737 u Iranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Irana Ali Abedzade izjavio je da nikakvog raketnog napada na ukrajinski „boing“ nije bilo.
„Sa sigurnošću možemo da tvrdimo da raketa nije uzrok pada aviona. Letelica je preko jednog ipo minuta letela zapaljena u vazduhu, zbog čega su piloti i odlučili da se vrate na aerodrom. Razloga zbog čega nisu ostvarili vezu sa kontrolnim centrom može biti puno. Njihov osnovni zadatak je da spasu avion“, rekao je on.

Podsetimo, pojedini zapadni zvaničnici tvrde da je upravo pogodak rakete u avion uzrok pada ukrajinskog boinga kod Teherana.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski takođe nije isključio tu mogućnost, ali je rekao da bi pre iznošenja takvih tvrdnji bilo potrebno sprovesti celokupnu istragu kako bi se utvrdile sve činjenice.

Podsetimo, u nesreći ukrajinskog aviona koji se u sredu srušio po poletanju iz Teherana poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Velike Britanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala