Zaharova o poljskoj rezoluciji o Drugom svetskom ratu: Tako ideologija pobeđuje istinu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da usvajanje rezolucije o jednakoj odgovornosti Nemačke i SSSR za početak Drugog svetskog rata od strane poljskog Sejma (parlamenta) pokazuje kako ideologija pobeđuje istinu.

Zaharova smatra da Poljska time pokušava da revidira rezultate Drugog svetskog rata, koje je ustanovio Nirnberški sud.

„Stiče se utisak da je, kao za vreme inkvizicije, poljski Sejm nauku proglasio za jeres, a pobornici istorijskih činjenica optuženi su za veštičarenje. Ovako ideologija osvaja istinu. A istina je utvrđena Nirnberškim tribunalom. Ako poljski Sejm sumnja u njegove odluke, onda to treba da saopšti. Ovakav pristup ima svoje kvalifikacije — revidiranje rezultata Drugog svetskog rata“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Donji dom poljskog Parlamenta (Sejm) usvojio je ranije rezoluciju u kojoj se tvrdi da je za izbijanje Drugog svetskog rata jednako kriv Sovjetski Savez zajedno sa Hitlerovom Nemačkom.

Autori rezolucije tvrde da su do „početka Drugog svetskog rata dovele dve tadašnje totalitarne sile: Hitlerova Nemačka i Staljinov Sovjetski Savez, a posle zloglasnog Pakta Molotov-Ribentrop, zaključenog u Moskvi 23. avgusta 1939. godine, Poljska i zemlje Srednje i Istočne Evrope postale su prve žrtve oba totalitarna režima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala