Ukrajinskoj vlasti se priviđaju ruske rakete iznad Teherana

© AP Photo / J.T. ArmstrongLansiranje rakete
Lansiranje rakete - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost (SNBO) Ukrajine proučava verziju pogađanja ukrajinskog „Boinga“ raketom kompleksa „Tor“ ruske proizvodnje, saopštio je sekretar resora Aleksej Danilov, piše portal „Cenzor. net“.

„Noćas je, prema odluci predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, državna komisija za istragu katastrofe ’Boinga‘ kompanije MAU doputovala u Teheran. U sastavu grupe od 45 osoba su predstavnici 12 ministarstava i službi. U ovom trenutku su u toku razgovori uz učešće predstavnika kompetentnih organa Irana. Proučavaju se različite verzije iznenadnog pada aviona“, rekao je Danilov.

Ukrajinski avion „boing 737“ koji se srušio u Teheranu - Sputnik Srbija
Pojavio se novi video-snimak pada ukrajinskog aviona u Teheranu /video/

Prema njegovim rečima, „među glavnim verzijama su pogađanje aviona raketom protivraketnog kompleksa, uključujući sistem ’Tor‘, pošto su se informacije o otkrivanju raketa u blizini mesta katastrofe već pojavile na internetu“.

Osim toga, nastavio je Danilov, proučavaju se mogućnosti sudara aviona sa dronom ili drugim letećim objektom, verzija eksplozije motora zbog tehničkog kvara i verzija eksplozije unutar aviona kao rezultat terorističkog napada.

Ranije je bilo saopšteno da zapadne obaveštajne službe smatraju da je uzrok rušenja aviona „Boing 737“ ukrajinske kompanije bio tehnički kvar.

U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine. U nesreći su poginula 82 državljana Irana i 63 Kanađanina, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala