Šojgu: Savremena mornarica — odgovor na sve provokacije

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaMali raketni brodovi "Uglič" i "Veliki Ustjug" na vojnim vežbama udarnih grupa Kaspijske flotile na Kaspijskom moru
Mali raketni brodovi Uglič i Veliki Ustjug na vojnim vežbama udarnih grupa Kaspijske flotile na Kaspijskom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija stvara visokotehnološku pomorsku flotu, između ostalog, i zbog toga da nijedan provokativni izazov ne bi ostao bez odgovora, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Danas sve veće prisustvo Rusije u svetskom okeanu iritira pojedine vodeće sile koje su pojačale borbu za pristup sirovinama. Da bismo odgovorili na sve provokativne akcije naših protivnika, mi stvaramo savremenu visokotehnološku mornaricu. Za to imamo snažan naučni potencijal, iskusne inženjere i radnike, kao i dobro obučeno osoblje“, rekao je Šojgu, govoreći na konferenciji „Ruska mornarica u 21. veku“ u Sevastopolju.

Ministar je naveo da su na konferenciju pozvani rukovodioci preduzeća i naučno-istraživačkih organizacija vojno-industrijskog kompleksa, generalni konstruktori koji se bave izradom mornaričke tehnike.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na raketnoj krstarici Maršal Ustinov  - Sputnik Srbija
Putin: Rusija treba da ojača svoj status pomorske sile

„Ovako široka zastupljenost će nam omogućiti da detaljnije razmatramo problematična pitanja i razvijemo konkretne pristupe za njihovo rešavanje“, ocenio je Šojgu.

Ministar je istakao da je „mornarica uvek bila simbol jake ruske države i najvažnija komponenta osiguravanja nacionalne bezbednosti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala