Beogradski studenti uručiće predsedniku Srbije tri zahteva u vezi sa Crnom Gorom

© Sputnik / Radoje PantovićProtest protiv zakona o slobodi veroispovesti
Protest protiv zakona o slobodi veroispovesti  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Studentskog kluba Pravnog fakulteta iz Beograda i drugih studentskih organizacija u ponedeljak će predsedniku Republike Srbije u zgradi Predsedništva uručiti svoje zahteve povodom aktuelne krize u Crnoj Gori.

Zahtevi su izneti na protestu koji su studenti organizovali ispred crnogorske ambasade.

Studenti traže od srpskih vlasti:

1. Da Republika Srbija inicira raspravu o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti i položaju Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija i Savetom Evrope;

2. Da se aktuelni ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata i da se odnosi dveju država svedu na konzularni nivo;

3. Da se diplomatama Crne Gore otkaže gostoprimstvo i smeštaj u ambasadama Republike Srbije u svetu (njih oko 40) i uskrate srpski resursi, jer je samo saznanje da oni koriste srpske ambasade, a aktivno deluju protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve — zabrinjavajuće.

Studenti saopštavaju i da će odgovor institucija i srpskih vlasti biti saopšten na novom protestu koji je planiran za 17. januar u 18 časova na platou ispred Crkve Svetog Marka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala