Vučić: Iskreno prijateljski odnosi sa Rusijom, gradimo arterije i vene naše energetske bezbednosti

© AP Photo / Hektor PustinaAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u Istanbulu imao bilateralne susrete, rekao je da je razgovarao sa predsednicima Rusije i Turske, Vladimirom Putinom i Redžepom Tajipom Erdoganom, a da je sastanak sa Putinom trajao nešto duže.

„Srpsko-ruski odnosi idu u vrlo dobrom smeru, iskreno prijateljski odnosi“, rekao je Vučić za RTS, navodeći da su Rusi i Turci imali više tema za razgovor — Libija, Sirija, Irak.

Iz tih tema se, kaže, Srbija sklanja.

„Veliki neka se time bave, mi poštujemo sve zemlje, a dajte da uradimo šta možemo za svoje građane. Moji dometi veći od toga nisu. Oni koji se prave da su im dometi mnogo veliki, obično ne bi mogli da budu ni predsednici kućnog saveta“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Istanbulu svečanom puštanju u rad deonice gasovoda „Turski tok“.

„Za Srbiju je ovo od ogromnog značaja. Bukvalno time gradimo arterije i vene naše energetske bezbednosti i naše energetske budućnosti. Imamo 403 kilometra gasovoda kroz Srbiju, četiri merne stanice, jednu kompresorsku. Imaćemo važan objekat u opštini Žabari“, rekao je Vučić.

Očekuje da Bugarska svoj deo posla završi do kraja maja, te da dva do četiri meseca nakon toga potekne gas.

„Posle toga ćemo razvijati sekundarnu mrežu. Južno od Leskovca nemamo gas, a za nova postrojenja nam treba. Moramo da radimo i za Toplički, Rasinski, Zlatiborski okrug da bismo mogli da dovodimo važne investitore“, napominje Vučić.

Srbija, kako kaže, ne sme da ostane bez gasa.

„Bez gasa je Srbija propala zemlja, staje naša industrija. Trošimo po 300-400 miliona kubika gasa više nego prošle godine. Tom brzinom raste proizvodnja u našoj zemlji. Ne smemo to sebi da dozvolimo“, rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala