Sirija podržava Iran: Amerika je za sve kriva

© J. Scott ApplewhiteMračni centar moći
Mračni centar moći - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Sirije saopštilo je da se solidariše sa Iranom nakon napada na američke vojne baze u Iraku, kao i da Iran ima pravo da odgovori na agresiju Vašingtona.

„Sirija se u potpunosti solidariše sa Iranom i potvrđuje pravo te zemlje da se štiti u svetlu američkih pretnji i napada. Odgovornost za sve posledice Sirija pripisuje SAD“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se naglašava da Vašington mora prestati da pokušava da uspostavi hegemoniju, kao i da je Amerika glavni krivac za sukobe u regionu.

Iranska vojska je 8. januara izvela raketni napad na američke objekte u Iraku. Čuvari islamske revolucije (elitni odred iranske vojske) nazvali su ovu operaciju „Mučenik Sulejmani“. Neki mediji javljaju da je tom prilikom naneta velika materijalna šteta — uništeno je nekoliko aviona.

Prema informacijama Si-En-Ena, povređeno je nekoliko Iračana. Televizija „Skaj njuz Arabija“ je javila da je poginuo oficir iračke vojske, dok je pet povređeno. Prema podacima televizije „Pres“, u raketnom napadu je poginulo 80 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala