Objavljen snimak iranskog napada na američku vojnu bazu /video/

© AFP 2023 / -Raketni napad Irana na američku vojnu bazu u Iraku
Raketni napad Irana na američku vojnu bazu u Iraku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranska televizija „Pres TV“ objavila je video-snimak raketnog napada na američku vojnu bazu Ajn el Asad na zapadu Iraka.

„Na snimku se vidi kako Iran lansira rakete na američke baze kao odgovor na ubistvo generala Sulejmanija“, navodi se u potpisu uz snimak. U gornjem desnom uglu snimka na farsiju je napisano „teška osveta“.

U noći 3. januara Sjedinjene Američke Države su izvele operaciju na području bagdadskog aerodroma, u kojoj su poginuli iranski general Kasem Sulejmani i zamenik lidera iračkih šiitskih ustaničkih snaga Abu Mahdi el Muhandis. Vašington ih smatra umešanim u organizaciju napada na ambasadu SAD u Bagdadu.

Teheran je lansirao rakete zemlja-zemlja na američke baze u zapadnom Iraku i Erbilu. Kako prenosi televizija „Pres TV“, u napadu je poginulo 80 ljudi. Međutim, Sjedinjene Američke Države nisu potvrdile ovu informaciju. Donald Tramp je izjavio da je „sve u redu“.

Vrhovni lider Irana ajatolah Ali Hamnei rekao je da je napad na američke baze u Iraku „šamar Sjedinjenim Američkim Državama“, naglašavajući da strane trupe moraju da napuste region.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala