Irkutska filharmonija nastupa u Madlenijanumu

CC0 / Pixabay / Simfonijski orkestar
Simfonijski orkestar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna Irkutska filharmonija na čelu sa dirigentom Ilmarom Lapinšem i Gubernatorskim simfonijskim orkestrom otvoriće koncertnu sezonu u Operi i teatru Madlenijanum 11. januara od 19.30 časova nastupom „Stara ruska i Srpska nova godina“.

Ove večeri će zanimljiv program ruskog repertoara sa retko izvođenim delima izvesti solista iz Rusije Aleksej Tihomirov, dok će pojedine arije, poput one iz opere „Knez Igor“, izvesti srpski solista bariton Željko Andrić iz Novog Sada.

Proslavljena operska diva Jadranka Jovanović, koja je nedavno dobila prestižnu međunarodnu nagradu za operetu, pevaće stare srpske narodne pesme, kao i bas Ivan Tomašev.

Ulaznice su besplatne, a isti program će Gubernatorski simfonijski orkestar izvesti i 13. januara na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Ovaj orkestar ima ključnu ulogu u promociji klasične muzike i razvoju muzičke kulture Sibirskog regiona, a zahvaljujući njemu u muzičkom životu Irkutska sve su češći projekti od opšteruskog i svetskog značaja, preneo je Tanjug.

Gubernatorski simfonijski orkestar Irkutske oblasne filharmonije, zajedno sa Simfonijskim orkestrom Novosibirske filharmonije, zauzima vodeće mesto u ovom delu Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala