Iran upozorio „velikog sotonu“ SAD da će svaki novi napad rezultirati „bolnim“ odgovorom

© AP Photo / Vahid SalemiIranska revolucionarna garda
Iranska revolucionarna garda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako SAD i njihovi saveznici pokrenu još napada na Iran, izazvaće „još bolnije i strašnije odgovore“, upozorila je Islamska revolucionarna garda Irana (IRG), napominjući da ni „cionistički režim“ Izraela neće biti pošteđen.

IRG je objavila ovo saopštenje u sredu ujutru, po lokalnom vremenu, nakon što je lansirala rakete na dve baze koju su koristile američke snage unutar Iraka, u znak odmazde za prošlonedeljni američki atentat na lidera snaga „Kuds“ IRG-a Kasema Sulejmanija.

„Upozoravamo velikog sotonu, krvožedni i arogantni režim SAD-a, da će svaki novi zli čin ili još više poteza i agresija [protiv Irana], doneti još bolnije i uništavajuće odgovore“, upozorava IRG.

U saopštenju, kako navodi novinska agencija „Tasnim“, takođe se kaže da Teheran ne vidi razliku između „cionističkog režima“ (misli se na Izrael) i Sjedinjenih Američkih Država, kada je u pitanju „zločin“ ubistva Sulejmanija. To je verovatno reakcija na izveštaje da je izraelski premijer Benjamin Netanijahu pokušavao da se ogradi od ovog napada, nazivajući ga čisto „američkim poslom“.

IRG je takođe upozorio američke saveznike, poput Kuvajta, Jordana, Saudijske Arabije ili Bahreina — da će njihova teritorija biti ciljana, ukoliko američke baze na njihovom tlu budu korišćene za izvođenje udara na Iran:

„Upozoravamo sve američke saveznike koji su dali svoju bazu njihovoj terorističkoj vojsci, da će biti ciljana bilo koja teritorija koja na bilo koji način postane polazna tačka neprijateljskih i agresivnih akcija protiv Islamske Republike Irana“.

Teheran je u utorak celokupnu američku vojsku označio terorističkom organizacijom, što je odraz prošlogodišnje američke odluke da terorističkom organizacijom proglasi Islamsku revolucionarnu gardu Irana (IRG).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala