„Emirati se mogu oprostiti od turizma“: Iran preti da će napasti Dubai

© PixabayDubai
Dubai - Sputnik Srbija
Pratite nas
Korpus čuvara islamske revolucije je, nakon saopštenja da su se američki lovci podigli sa avio-baza u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštio da će, u slučaju napada na iransku teritoriju, mete biti Dubai i Haifa.

„Ako sa njihove strane bude izveden napad, Emirati se mogu oprostiti sa svojom ekonomijom i svojim turizmom“, saopštili su Čuvari islamske revolucije, a javlja Si-En-En.

Raketni sistemi na paradi povodom iranskog Nacionalnog dana armije u Teheranu - Sputnik Srbija
„Mučenik Sulejmani“: U napadu na američke vojne objekte 80 osoba poginulo

Saopštenja koja dolaze iz SAD dovode do zaključka da za sada neće biti otvorenog sukoba. Nakon sastanka sa članovima Saveta bezbednosti SAD, Donald Tramp nije želeo da se obrati javnosti, a tokom sastanka, kako se pretpostavlja, on je mogao da zatraži da se izvede recipročni napad na Iran.

Visoki činovnici, uključujući i državnog sekretara Majka Pompea, ministra odbrane Marka Espera, kao i potpredsednika zemlje Majka Pensa, napustili su Belu kuću.

SAD su zabranile američki aviokompanijama da lete iznad Iraka, Irana, Persijskog i Omanskog zaliva.

Mediji su javili da su američki lovci poleteli sa avio-baza u Libanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Turskoj. To se desilo nakon iranskog napada na avio-bazu „Ajn el Asad“ u Iraku, koji je izveden posle ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala