Putin stigao u Tursku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Tursku, gde će u sredu razgovarati sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom i prisustvovati ceremoniji puštanja u rad gasovoda „Turski tok“.

Kako navodi pres-služba Kremlja, lideri nameravaju da razgovaraju o razvoju bilateralne saradnje i dotaknu se međunarodnih tema, uključujući situaciju u Siriji i Libiji.

Uoči svog putovanja u Tursku, Putin je bio u Damasku, gde je posetio komandni punkt Oružanih snaga Rusije u Siriji i sastao se sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom. U okviru te posete održani su i bilateralni sastanci ruske i sirijske delegacije. 

Ceremoniji puštanja u rad gasovoda „Turski tok“ će, pored Putina i Erdogana, prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov, saopštila je pres-služba turskog predsednika.

U saopštenju se dodaje da će se Erdogan sastati sa liderima tih zemalja.

Gas iz „Turskog toka“ u Srbiji u drugoj polovini godine

Gasovod „Turski tok“

Projekat „Turski tok“ podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara.

Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, a drugi krak je namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope.

„Gasprom“ je u novembru oba kraka napunio gorivom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala