Pupovac: Prerano je za ocenu šta izbor Milanovića znači za odnose Srbije i Hrvatske

© YT/Milorad Pupovac
Milorad Pupovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da je prerano za ocenu šta izbor Zorana Milanovića za predsednika Hrvatske može značiti za odnose Srbije i Hrvatske, ali da treba očekivati promene.

Pupovac smatra da su odnosi Hrvatske i Srbije ključni za region i navodi da je o tome juče razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Bez obzira na to kakva je predsednička kampanja u Hrvatskoj bila i kakve poruke su se mogle čuti na račun Srbije, Vučićeva čestitka Milanoviću povodom pobede na izborima je uobičajena, jer svako ko obavlja najviše dužnosti u Srbiji i Hrvatskoj ima posebnu odgovornost da učini sve da se odnosi dve zemlje unaprede“, izjavio je Pupovac za televiziju „Pink“.

Napominjući da odnosi dve zemlje poslednjih godina „ne samo da nisu unapređivani, nego su unazađeni“, Pupovac je istakao da je zato dragocen svaki razgovor sa predsednicima i premijerima Srbije i Hrvatske.

On je naglasio da kao osoba koja se dugo bavi politikom oseća političku obavezu i prema Hrvatskoj i prema Srbiji da ti odnosi počnu da se unapređuju.

„Previše je komplikacija u našem regionu da bi se one između država mogle produbljivati“, zaključio je Pupovac, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala