Legenda Zvezde Darko Kovačević ranjen u napadu u Atini /video/

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERDarko Kovačević
Darko Kovačević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Darko Kovačević, legendarni srpski napadač i doskorašnji sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, napadnut je u Grčkoj.

Kovačević je dao izjavu policiji u kojoj kaže da je video čoveka koji izlazi iz automobila sa pištoljem i kreće ka njemu. On je organima reda rekao da je parkirao automobil i krenuo ka svojoj kuci kada je napadnut, prenosi portal zougla.gr.

"Video sam čoveka kako izlazi iz automobila sa pištoljem i kreće ka meni. Instinktivno sam se bacio u desnu stranu, kada me je on upucao, a zatim se dao u beg, ušao u vozilo i nestao u nepoznatom pravcu", rekao je Kovačević, prenosi Blic.

Kovačević je pogođen najmanje jednim hicem, na uglu ulica Elpidos 2 i Posejdon avenije.

Prema poslednjim informacijama iz Atine, u toku je velika potraga za napadačima. Desetine policajaca pretražuje teren u blizini Kovačevićevog doma, a kako se može videti na snimcima sa lica mesta, angažovani su i specijalni policijski psi kako bi se otkrili tragovi napadača.

 

Bivšeg reprezentativca Srbije i doskorašnjeg sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije ranili su nepoznati napadači koji su se nalazili u manjem automobilu. Hitna pomoć je brzo stigla na lice i odvezla nekadašnjeg napadača Olimpijakosa i reprezentacije Jugoslavije i prevezla ga u obližnju bolnicu, preneo je "Blic".

Za sada još nema informacija o stepenu povreda.

Kako prenosi grčka "Prototema", Kovačević se navodno odmah bacio na zemlju, pa je pretrpeo manje povrede.

Prema nepotvrđenim informacijama, verovatno je reč o dvojici napadača, koji su nakon napada spalili vozilo ne bi li zavarali trag. Vozilo je pronađeno na 700 metara od mesta napada, preneo je Tanjug.

Darko Kovačević je u svojoj karijeri igrao za Proleter iz Zrenjanina, Crvenu zvezdu, Šefild vensdej, Juventus, Lacio, Real Sosijedad i Olimpijakos.

Sa Crvenom zvezdom je osvoji prvenstvo Jugoslavije u sezoni 1994/1995, kao i dva kupa u sezonama 1994/1995. i 1995/1996, a sa Juventusom je osvojio Intertoto kup u sezoni 1999. godine.

Najviše trofeja je osvojio u dresu atinskog Olimpijakosa, sa kojim je bio prvak Grčke u sezonama 2007/2008 i 2008/2009 i osvajač Kupa u sezonama 2007/2008 i 2008/2009.

U sezoni 1999/2000. bio je najbolji strelac UEFA Kupa u dresu Juventusa, a u sezoni 2007/2008. je proglašen za najboljeg stranog igrača u Grčkoj.

U tandemu sa Turčinom Nihatom Kavečijom predvodio je napad španskog Real Sosijedada do drugog mesta u Španskoj primeri u sezoni 2002/2003.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala