Vučić: Đukanović ima otvoren poziv da dođe u Srbiju

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna kako će se završiti situacija u Crnoj Gori zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi veroispovesti, ali je istakao da se nada miru i poručio da je spreman da razgovara sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kada on bude spreman za to.

„Ima otvoren poziv da dođe u Srbiju“, rekao je Vučić.

Najavio je da će Srbija sa Crnom Gorom gledati da gradi dobre odnose, ali i da nema sumnje da će ukazivati na muke i probleme sa kojima se suočava naš narod.

Vučić je na konferenciji za novinare u vili „Mir“, a povodom situacije u Crnoj Gori, rekao da crnogorske vlasti situaciju i zakon tumače kao isključivo unutrašnje pitanje.

„Nisam se čuo sa Đukanovićem, a uvek sam spreman da razgovaram o svemu. Kada god bude želeo da razgovara sa mnom spreman sam. Koliko znam, nije trenutno u regionu. Ima otvoren poziv da dođe u posetu Srbiji. Oni tumače to kao isključivo unutrašnje pitanje. Video sam žestoke napade na mene i politiku Srbije, koja je bila dobronamerna. Iz Đukanovićevog DPS-a i svih njihovih medija“, naveo je on.

Kazao je da, ako se pogleda kako je sve organizovano nekoliko dana, onda će se sve dobro razumeti.

„Ono što bih voleo da neko razume je koliko je nezadovoljstvo našeg naroda, ali i drugih ljudi u Crnoj Gori. Ako će da reaguju, dobro, ako ne, u redu. Nisam savetovao ništa političke lidere. Moje je da ih saslušam, da čujem šta oni misle, šta imaju meni da kažu. Mogu da im iznesem svoj nešto širi pogled na situaciju, bez ikakvih saveta. Odavno sam naučio da ne savetujem nikog“, rekao je Vučić.

Istakao je da, kao što postoji odgovor sa svim ozbiljno mislećim ljudima, posebno sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, da se nikada ne razmenjuju loše reči između RS i Srbije, takva vrsta džentlmenskog dogovora postoji sa Srbima u Crnoj Gori, ali i sa drugim Srbima u regionu.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala