Proglašeni pobednici Zlatih globusa: Ovo su najbolji glumci, filmovi...

© AP Photo / Paul DrinkwaterReditelj Sam Mendes i ekipa filma "1917" na dodeli Zlatnog globusa na Beverli hilsu
Reditelj Sam Mendes i ekipa filma 1917 na dodeli Zlatnog globusa na Beverli hilsu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sezona nagrada je zvanično stigla — sinoć su proglašeni dobitnici Zlatnih globusa za 2020. godinu, i dok su mnogi očekivali pojedina imena i naslove koji su odneli pobedu, druga su donekle stigla kao iznenađenje.

Od Kventina Tarantina do Fibi Valer-Bridž, u Holivudu su se okupile brojne slavne ličnosti na ceremoniji koja je izdvojila najznačajnije glumce, reditelje, filmove i televizijska ostvarenja u minuloj godini.

Što se tiče filmova, u kategoriji najbolje drame pobedu je odneo „1917“, a u konkurenciji su bili i hvaljeni „Ajrišmen“, pa i delo koje je od kada je ugledalo svetlost prigrabilo pohvale kako gledalaca, tako i vrsnih kritičara — „Džoker“, kao i „Meridž stori“ i „Dvoje papa“.

© AP Photo / Jordan StraussRene Zelveger
Proglašeni pobednici Zlatih globusa: Ovo su najbolji glumci, filmovi... - Sputnik Srbija
Rene Zelveger

Titulu najbolje glumice u istoimenoj kategoriji ponela je Rene Zelveger za ulogu Džudi, a za nagradu su se borile i Sintija Erivo, Skarlet Johanson, Serše Ronan i Šarliz Teron, piše „Blic“.

Istovremeno, za najboljeg glumca u drami izabran je Hoakin Finiks, čiji je performans u „Džokeru“ sve ostavio bez daha. Valja pomenuti da su nominovani bili i Kristijan Bejl, Antonio Banderas, Adam Drajver i Džonatan Prajs.

© AP Photo / Richard ShotwellHoakin Finiks
Proglašeni pobednici Zlatih globusa: Ovo su najbolji glumci, filmovi... - Sputnik Srbija
Hoakin Finiks

Što se tiče filmskog ostvarenja u kategoriji mjuzikla ili komedije, pobedu je odneo „Bilo jednom u Holivudu“. Titulu najbolje glumice u istoj kategoriji ponela je Avkafina, a glumca Taron Egerton.

Za najbolju sporednu glumicu izabrana je Laura Dern, dok je Bred Pit izabran u istoimenoj kategoriji za muškarce. Za najboljeg režisera proglašen je Sem Mendes, koji je i zaslužan za najbolju dramu — „1917“.

© AP Photo / Jordan StraussBred Pit
Proglašeni pobednici Zlatih globusa: Ovo su najbolji glumci, filmovi... - Sputnik Srbija
Bred Pit

Titulu najboljeg filmskog ostvarenja na jeziku koji nije engleski odneo je „Parazit“, a zvanično najbolji animirani film je „Izgubljena karika“. Scenario koji je odneo pobedu je napisao Kventin Tarantino za „Bilo jednom u Holivudu.

Nagrade su odneli i Hildur Gunadotir za muziku koja je pratila film „Džoker“ i pesma „Voleću sebe ponovo“ iz „Roketmena“ — Elton Džon i Berni Topin.

© AP Photo / Jordan StraussSkarlet Johanson
Proglašeni pobednici Zlatih globusa: Ovo su najbolji glumci, filmovi... - Sputnik Srbija
Skarlet Johanson

Što se tiče serija, za najbolju dramu odabrana je„Nasledstvo“, za najbolju glumicu Olivija Kolman za „Krunu“, a za najboljeg glumca Brajan Koks iz pomenute drame koja je ponela nagradu. U konkurenciji mjuzikla ili komedije, za najbolju seriju izglasana je „Vreća buva“, za najbolju glumicu Fibi Voler-Bridž za ulogu u toj seriji, a za najboljeg glumca u toj kategoriji proglašen je Rami Jusef za performans u „Rami“.

Za najbolju mini-seriju ili televizijski film izabran je „Černobilj“, a za najbolju glumu u toj kategoriji nagrađeni su Mišel Vilijams i Rasel Krou. Što se tiče najbolje sporedne uloge, nagrade su poneli Patrisija Arket i Stelan Skarsgord, piše „Independent“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala