Kako besplatno obići sve lepote Amerike /foto/

CC0 / anspleš/Nicolasintravel / Jeloustoun
Jeloustoun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukoliko planirate da putujete u SAD u 2020. godini i da obilazite prelepe nacionalne parkove, postoji nekoliko datuma kada se ulaz ne naplaćuje.

Svake godine, Servis nacionalnih parkova objavi nekoliko datuma kada je ulaz za posetioce besplatan. Ulaz inače košta od pet do 35 dolara po vozilu koje uđe na područje nacionalnog parka.

Ove godine, biće čak pet dana kada se ulaz neće naplaćivati i kada ćete nacionalne parkove poput Jeloustouna, Josemita, Brazosa, Kolorada, Mamutske pećine i istorijskog nacionalnog parka kulture Čako moći da obiđete besplatno, prenosi B92.

CC0 / anspleš/Kait Herzog / Atrakcija Amerike: Veliki kanjon Kolorada
Kako besplatno obići sve lepote Amerike /foto/ - Sputnik Srbija
Atrakcija Amerike: Veliki kanjon Kolorada

Prvi termin je Dan Martina Lutera Kinga, 20. januara, drugi je 18. april, što je prvi dan u Nedelji nacionalnih parkova, a 25. avgust je „rođendan“ Servisa nacionalnih parkova.

I još dva datuma za one koji će krajem godine obilaziti prirodne lepote Amerike, a to su 26. septembar, kada je Nacionalni dan javnih površina, i 11. novembar, kada je Dan veterana.

CC0 / Robert Thiemann/Anspleš / Mamutske pećine
Kako besplatno obići sve lepote Amerike /foto/ - Sputnik Srbija
Mamutske pećine

Ovaj popust se odnosi na 111 nacionalnih parkova, koji inače naplaćuju ulaz, dok ostalih 308 nacionalnih parkova u toku cele godine možete obići besplatno.

CC0 / anspleš/ Chris Leipelt / Kako obići besplatno atrakcije Amerike...
Kako besplatno obići sve lepote Amerike /foto/ - Sputnik Srbija
Kako obići besplatno atrakcije Amerike...

Za one koji žele da obiđu neke od nacionalnih parkova, a to neće moći danima kada je ulaz besplatan, postoji način da ipak cena bude znatno niža. Propusnica za američke lepote košta 80 dolara, a ako planirate da neki od nacionalnih parkova posetite nekoliko puta godišnje, karte koštaju između 35 i 70 dolara, piše „Travel end lejžur“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala