Jak zemljotres u Portoriku

© AP Photo / Carlos GiustiPosledice zemljotresa u Portoriku
Posledice zemljotresa u Portoriku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio je danas Portoriko, oslobodivši mala klizišta i izazvavši isključenje struje i velika oštećenja na nekoliko kuća. Ovo jedan od najjačih potresa koji je pogodio teritoriju SAD koja se tresla poslednjih nedelju dana. Nema izveštaja o žrtvama.

Zemljotres je pratio niz manjih potresa, uključujući još jedan potres magnitude pet do kog je došlo malo kasnije, a koji je zatresao dalekovode i preplašio stanovnike južnog Portorika koji su čekali ispred svojih domova zbog straha da su oštećene zgrade nestabilne, prenosi AP.

Prvi potres dogodio se u 6,32 sati ujutro po lokalnom vremenu, južno od ostrva, na relativno maloj dubini od 10 kilometara, saopštila je američka Geološka služba. Nije bilo pretnje cunamijem, rekli su zvaničnici, preneo je Tanjug.

Jedan od najvećih i najrazornijih zemljotresa koji je pogodio Portoriko dogodio se u oktobru 1918. godine, kada je došlo do potresa magnitude 7,3 u blizini severozapadne obale ostrva, što je dovelo do cunamija i usmrtilo 116 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala