Đoković donirao 25.000 dolara za pomoć žrtvama australijskih požara

© AP Photo / Glen MoreyPožari u Bernsdejlu u Australiji
Požari u Bernsdejlu u Australiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugi reket sveta Srbin Novak Đoković odazvao se pozivu ruske teniserke Marije Šarapove i donirao 25.000 dolara za pomoć žrtvama požara iz Australije.

Šarapova je u nedelju donirala 25.000 dolara za pomoć žrtvama požara u Australiji i pozvala je Đokovića da učini isto.

„Marija Šarapova, želeo bih da ponovim tvoju donaciju od 25.000, kako bi udvostručio pomoć ovim zajednicama. Australijo, podržavamo te“, napisao je Đoković na svom nalogu na Tviteru.

​Ranije je australijski teniser Nik Kirios najavio da će prebaciti po 200 dolara na račun žrtava požara za svaki as izveden u januarskoj seriji teniskih turnira u Australiji.

Njegovu akciju podržali su njegovi sunarodnici Aleks De Minaur i Džon Milmen, a između ostalih pridružila im se i drugi reket sveta Karolina Pliškova.

​U Australiji je već izgorelo više miliona hektara zemlje. U požaru je poslednjih meseci poginulo 17 ljudi, uništeno hiljade kuća, a prema nekim procenama poginulo je osam hiljada koala i stotine hiljada drugih životinja. Na nekim mestima požari su toliko jaki, a dim toliko gust, da ih je nemoguće gasiti iz vazduha. Vlasti šalju mornaričke brodove i avione u pogođena područja. Na jugoistočnoj obali Australije u toku je velika evakuacija zbog požara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala