Uhapšena urednica koja je plasirala vest "Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan"

© Sputnik / Nebojša PopovićPolicija Crne Gore
Policija Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je u Podgorici lišila slobode glavnu i odgovornu urednicu portala "FOS media" A.Đ. (26) zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Kako prenose Novosti, A.Đ. je kao urednica i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan" u kojem se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sutra", izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija, saopštila je uprava policije Crne Gore u nedelju uveče, uz naglasak da je sa tim upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica A.Đ. stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda, kao i da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu’’.

„Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posledice su sprečene reakcijom nadležnih državnih organa“, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala