Popović: Bude se Srbi, ovaj Božić je početak obnove nacije!

© SputnikMinistar Nenad Popović
Ministar Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da se uoči Božića čitav srpski narod, ma gde živeo, ponovo budi i diže glas u odbranu sopstvenog duhovnog nasleđa i nacionalnog dostojanstva uz poruku da ne da svoje svetinje.

„Ovo nacionalno buđenje direktno je podstaknuto novim progonom, kom su izložene naša crkva i naši sunarodnici u Crnoj Gori“, naveo je Popović u izjavi za javnost.

On je ukazao da o tome koliko je snažna svest o nacionalnom jedinstvu srpskog naroda i zajedničkoj nacionalnoj sudbini najbolje svedoče prizori podrške progonjenoj braći na trgovima i ulicama u Beogradu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici, Banjaluci, Trebinju, Kumanovu i širom same Crne Gore, saopštila je SNP.

Prema Popovićevim rečima, otpor „antisrpskom“ režimu Mila Đukanovića, koji već godinama želi da uništi srpski narod i srpsku crkvu u Crnoj Gori, probudio je nacionalnu svest, kako kaže, „godinama uspavljivanu iluzijama o evropskoj sreći i potiskivanu stalnim nametanjem osećaja krivice“.

Jedini zahtevi koji su sa Zapada isporučivani našem narodu i srpskoj državi svih ovih godina, navodi Popović, bili su da zaboravimo svoje Kosovo i da ga se odreknemo, da zaboravimo junaštvo i žrtvu Janka Vukotića i crnogorske braće na Mojkovcu, da zatvaramo oči pred stradanjima u Bratuncu i Kravici, da ćutimo pred „divljanjem pomahnitalog novoustaštva u Hrvatskoj, koje slavi progon našeg naroda u ’Oluji‘“.

„Božić, kao dan najvećeg i najslavnijeg rađanja u ljudskoj istoriji, posle kojeg više ništa u istoriji nije moglo da bude isto, ove godine svedoči na svim prostorima gde živimo — da ni u srpskom narodu više ništa neće biti isto“, ocenio je Popović.

On je poručio da ta nova vera i snaga koju srpska mladost pokazuje u mirnim protestima za odbranu svetinja i našeg nasleđa, oslobođena lažnih snova i nespremna da više ćuti, „neće dopustiti nikome ovde da Kosovo izuzme iz poretka utvrđenog našim ustavom i Rezolucijom 1244, da našu državu uvede u NATO i zavadi nas sa Rusijom, jedinim iskrenim saveznikom i prijateljem Srbije“.

„Ovaj narod više neće dati da mu ćutke hapse braću, skrnave i otimaju svetinje u srpskoj Sparti, da mu prete ukidanjem Republike Srpske, da ga asimiluju u Hrvatskoj i Makedoniji“, istakao je Popović.

„Ovaj Sveti Božić je početak velike obnove nacije, i sada je važno da mudrošću, strpljenjem, upornim radom i na osnovu svih često i negativnih iskustava i grešaka iz prošlosti, ekonomski ojačamo Srbiju i njene državne institucije“, smatra Popović.

Dodaje da treba da štitimo naš ustavni i demokratski poredak, modernizujući našu zemlju i povezujući je sa svetom.

„Da čuvamo svoju slobodu i nezavisnost, gradeći jedinstvo i unutrašnji mir, uz istinsko povezivanje svih Srba, i očuvanje i umnožavanje onoga što su nam naši preci ostavili u zalog“, naveo je Popović.

On ističe i da za Srbe, za Božić, posle svetog pozdrava „Hristos se rodi“, nema važnije poruke za budućnost i opstanak srpskog naroda, od one: „Ne damo svetinje!“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala