Zaleđeni pokret: Umetnost plesa u fotografijama

Pratite nas
Na svakoj fotografiji je priča o jednom neverovatnom plesnom nastupu. Pogledajte u Sputnjikovoj foto-galeriji vedre i impresivne trenutke plesne magije.

Gledaoci na pozornici vide samo deo odrađenog posla. Iza svakog nastupa stoji titansko delo desetina ljudi. Reditelj, koreografi, zvučni inženjeri i nekoliko majstora svetala rade na svakoj produkciji. Zahvaljujući radu ovih ljudi, gledalac dobija maksimalno uživanje u igri plesača na pozornici.

Hiljade ljudi širom sveta se dive njihovoj gracioznosti, izražajnosti i neverovatnom talentu. Fotografi Sputnjika uspeli su da uhvate najsjajnije trenutke plesne magije.

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaSolista Marijinskog pozorišta Aleksandar Josifidi u sceni iz baleta „Sveto proleće“ u palati Kremlja.
Solista Marijinskog pozorišta Aleksandar Josifidi u sceni iz baleta „Sveto proleće“ u palati Kremlja. - Sputnik Srbija
1/17
Solista Marijinskog pozorišta Aleksandar Josifidi u sceni iz baleta „Sveto proleće“ u palati Kremlja.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaUmetnici plesnog pozorišta TAO u sceni iz predstave „Jednočinski baleti 4 i 8“ na pozornici Radionice Petra Fomenka.
Umetnici plesnog pozorišta TAO u sceni iz predstave „Jednočinski baleti 4 i 8“ na pozornici Radionice Petra Fomenka. - Sputnik Srbija
2/17
Umetnici plesnog pozorišta TAO u sceni iz predstave „Jednočinski baleti 4 i 8“ na pozornici Radionice Petra Fomenka.
© Sputnik / Arthur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaNastup umetnika na ceremoniji otvaranja sveruskog takmičenja mladih muzičara „Sazvežđe“ u Sočiju.
Nastup umetnika na ceremoniji otvaranja sveruskog takmičenja mladih muzičara „Sazvežđe“ u Sočiju. - Sputnik Srbija
3/17
Nastup umetnika na ceremoniji otvaranja sveruskog takmičenja mladih muzičara „Sazvežđe“ u Sočiju.
© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Polunjin kao Raspućin u sceni iz baleta „Raspućin“ u luksuznom selu Barviha.
Sergej Polunjin kao Raspućin u sceni iz baleta „Raspućin“ u luksuznom selu Barviha. - Sputnik Srbija
4/17
Sergej Polunjin kao Raspućin u sceni iz baleta „Raspućin“ u luksuznom selu Barviha.
© Sputnik / Vitaly Belousov / Uđi u bazu fotografijaGlumci Novosibirskog baletskog teatra tokom probe predstave „Labudovo jezero“ u Boljšoj teatru u Moskvi.
Glumci Novosibirskog baletskog teatra tokom probe predstave „Labudovo jezero“ u Boljšoj teatru u Moskvi. - Sputnik Srbija
5/17
Glumci Novosibirskog baletskog teatra tokom probe predstave „Labudovo jezero“ u Boljšoj teatru u Moskvi.
© Sputnik / Evgeny Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPrimabalerina Svetlana Zaharova u sceni iz jednočlanog baleta „Gabrijela Šanel“ na istorijskoj pozornici Boljšog teatra.
Primabalerina Svetlana Zaharova u sceni iz jednočlanog baleta „Gabrijela Šanel“ na istorijskoj pozornici Boljšog teatra. - Sputnik Srbija
6/17
Primabalerina Svetlana Zaharova u sceni iz jednočlanog baleta „Gabrijela Šanel“ na istorijskoj pozornici Boljšog teatra.
© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaMilina Fidan, plesačica Moskovske koreografske škole, nastupa na Četvrtom sveruskom takmičenju mladih izvođača „Ruski balet“ u Moskvi.
Milina Fidan, plesačica Moskovske koreografske škole, nastupa na Četvrtom sveruskom takmičenju mladih izvođača „Ruski balet“ u Moskvi. - Sputnik Srbija
7/17
Milina Fidan, plesačica Moskovske koreografske škole, nastupa na Četvrtom sveruskom takmičenju mladih izvođača „Ruski balet“ u Moskvi.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaPlesači Viktor da Silva i Ana Meljnikova tokom nastupa na Evropskom prvenstvu u latinoameričkom plesu u Moskvi.
Plesači Viktor da Silva i Ana Meljnikova tokom nastupa na Evropskom prvenstvu u latinoameričkom plesu u Moskvi. - Sputnik Srbija
8/17
Plesači Viktor da Silva i Ana Meljnikova tokom nastupa na Evropskom prvenstvu u latinoameričkom plesu u Moskvi.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaBalerina Savako Isegi kao Karmen u sceni iz predstave „Karmen“ u okviru festivala „Čehov“ u Moskvi.
Balerina Savako Isegi kao Karmen u sceni iz predstave „Karmen“ u okviru festivala „Čehov“ u Moskvi. - Sputnik Srbija
9/17
Balerina Savako Isegi kao Karmen u sceni iz predstave „Karmen“ u okviru festivala „Čehov“ u Moskvi.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaBaletski plesači italijanskog pozorišta „No graviti“ u sceni iz predstave „Leonardo“ u okviru Festivala umetnosti „Inspiracija“ u Moskvi.
Baletski plesači italijanskog pozorišta „No graviti“ u sceni iz predstave „Leonardo“ u okviru Festivala umetnosti „Inspiracija“ u Moskvi. - Sputnik Srbija
10/17
Baletski plesači italijanskog pozorišta „No graviti“ u sceni iz predstave „Leonardo“ u okviru Festivala umetnosti „Inspiracija“ u Moskvi.
© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaNastup u pozorištu tradicionalnih pesama i plesova „Tjumenj Eh“.
Nastup u pozorištu tradicionalnih pesama i plesova „Tjumenj Eh“. - Sputnik Srbija
11/17
Nastup u pozorištu tradicionalnih pesama i plesova „Tjumenj Eh“.
© Sputnik / Valery Melnikov / Uđi u bazu fotografijaPlesač Kiril Radev izvodi „Kljun u srcu“ u emisiji „Veče mladih koreografa“ u okviru međunarodnog festivala KONTEKST.
Plesač Kiril Radev izvodi „Kljun u srcu“ u emisiji „Veče mladih koreografa“ u okviru međunarodnog festivala KONTEKST. - Sputnik Srbija
12/17
Plesač Kiril Radev izvodi „Kljun u srcu“ u emisiji „Veče mladih koreografa“ u okviru međunarodnog festivala KONTEKST.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaBaletski plesači u sceni iz predstave „Žizela“ na novoj pozornici Boljšog teatra u Moskvi.
Baletski plesači u sceni iz predstave „Žizela“ na novoj pozornici Boljšog teatra u Moskvi. - Sputnik Srbija
13/17
Baletski plesači u sceni iz predstave „Žizela“ na novoj pozornici Boljšog teatra u Moskvi.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaPlesač baleta Moskovskog državnog akademskog pozorišta umetnosti „Pavel Okunjev“ u sceni iz baleta „Petruška“ na večeri baleta „Vaclav Nižinski. Bog plesa“.
Plesač baleta Moskovskog državnog akademskog pozorišta umetnosti  „Pavel Okunjev“ u sceni iz baleta „Petruška“ na večeri baleta „Vaclav Nižinski. Bog plesa“. - Sputnik Srbija
14/17
Plesač baleta Moskovskog državnog akademskog pozorišta umetnosti „Pavel Okunjev“ u sceni iz baleta „Petruška“ na večeri baleta „Vaclav Nižinski. Bog plesa“.
© Sputnik / Evgeny Odinokov / Uđi u bazu fotografijaScena iz baleta „Kao dah“ na istorijskoj pozornici Boljšog teatra.
Scena iz baleta „Kao dah“ na istorijskoj pozornici Boljšog teatra. - Sputnik Srbija
15/17
Scena iz baleta „Kao dah“ na istorijskoj pozornici Boljšog teatra.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaSolisti Državnog pozorišta za operu i balet „Astana Opera“ Bahtijar Adamzhan i Anastasija Zaklinskaja izvode delove u baletu „Šeherazada“.
Solisti Državnog pozorišta za operu i balet „Astana Opera“ Bahtijar Adamzhan i Anastasija Zaklinskaja izvode delove u baletu „Šeherazada“. - Sputnik Srbija
16/17
Solisti Državnog pozorišta za operu i balet „Astana Opera“ Bahtijar Adamzhan i Anastasija Zaklinskaja izvode delove u baletu „Šeherazada“.
© Sputnik / Valery Melnikov / Uđi u bazu fotografijaUmetnici izvode koreografske nastupe u emisiji „Veče mladih koreografa“.
Umetnici izvode koreografske nastupe u emisiji „Veče mladih koreografa“. - Sputnik Srbija
17/17
Umetnici izvode koreografske nastupe u emisiji „Veče mladih koreografa“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala