Milanović u pobedničkom govoru: Od mene nećete slušati sladunjave priče o zajedništvu /video/

© AP Photo / Darko BandicZoran Milanović u pobedničkom govoru posle izbora
Zoran Milanović u pobedničkom govoru posle izbora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je u pobedničkom govoru da će kao predsednik biti isti onakav kakav je bio u kampanji, da građane Hrvatske neće deliti po stvarima koje ih bole, pozvao ih je da poštuju različitosti, ali je naglasio da od njega neće slušati sladunjave reči o zajedništvu.

 „Ova četiri  miliona što nas ima traži svoje mesto pod Suncem, svoje mesto u Evropi, koja je, uz sve probleme koje ima, i dalje najbolje mesto za život. Hrvatska tu mora naći svoje mesto i interese. To do sada nije nije išlo kako smo čekivali“, rekao je Milanović.

Dodao je i da zna šta predsednik može, a šta ne i obećao da će sarađivati sa svima.

„Neće biti spletki,  sarađivaću sa svima, sve stranke će za mene biti iste, mi smo višsestranačka parlamentarna demokratija. Sve drugo je put u tiraniju, otimačinu i predsednik Republike tome mora biti brana. Jedina snaga je snaga govora, uverljivosti, hrvatskog Ustava“, poručio je.

Zahvalio je onima koji su ga podržali i onima koji nisu, pa i Kolindi Grabar-Kitarović.

Na to se  prolomilo huk neodobravanja, a Milanović je to prekinuo rečima:

"Ne, ne, tražim da se to ne radi".

Kako je rekao, zna da i danas ima onih kojima nije po volji.

„Ali s tim moramo nastaviti da živimo jer nas je premalo da se delimo na ovaj način. Od mene nećete slušati sladunjave priče o zajedništvu, ali ću se truditi da nikoga bez potrebe ili namerno ne povredim", rekao je Milanović.

„Merite me od prvog dana, od velikih obećanja nisam, niti sam ikad bio. Poštujmo različitosti, budimo jedinstveni u različitosti“, zaključio je novi hravtski predsednik.

Do sada je obrađeno 99 odsto biračkih mesta, Milanović osvojio je 52,69 odsto, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 47,31 odsto glasova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala