Crnogorska policija utvrdila Plan obezbeđenja javnih okupljanja za Badnji dan

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC Paljenje badnjaka
Paljenje badnjaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukovodstvo Uprave policije u Crnoj Gori utvrdilo je Plan aktivnosti obezbeđenja svih javnih okupljanja na Badnji dan, kako bi svi građani mogli mirno i bez ograničenja da obeleže ovaj pravoslavni praznik.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Kolegijum je razmatrao bezbednosnu situaciju u zemlji, u kontekstu organizovanih javnih okupljanja povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

Uz zahvalnost građanima na mirnim okupljanjima, u saopštenju se navodi da je i pored velikog broja dezinformacija, lažnih vesti, pa i otvorenih najava o incidentima, Kolegijum konstatovao da svi događaji protiču u najboljem redu i u skladu sa zakonom.

Mirna okupljanja, molebani i litije širom Crne Gore organizuju se danima u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti, kojem se protive Srpska pravoslavna crkva i deo crnogorske opozicije.

Ove godine Mitropolija crnogorsko-primorska će badnjak paliti ispred hrama u Podgorici, a nekanonska takozvana „crnogorska pravoslavna crkva“ ispred dvora Kralja Nikole na Cetinju, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala