„Šalite se, niste mi rekli?“: Kako je Tramp ukorio osoblje zbog Putinovog poziva

© AP Photo / Andrew HarnikPredsednik SAD Donald Tramp telefonira
Predsednik SAD Donald Tramp  telefonira - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp je 2017. godine veoma grubo kritikovao direktora obaveštajne uprave Pentagona Majkla Flina i pojedine visoke zvaničnike Bele kuće jer mu nisu preneli da ga je telefonom zvao predsednik Rusije Vladimir Putin, navedeno je u novoj knjizi novinara Pitera Bergena „Tramp i njegovi generali: Cena haosa“.

Pozivajući se na izvore, Bergen je objasnio da je 27. januara 2017. godine Tramp ručao sa tadašnjom britanskom premijerkom Terezom Mej u Beloj kući. Tom prilikom ona ga je upitala da li ga je zvao Putin, na šta je Tramp odrično odmahnuo glavom. Međutim, tada se Flin, koji je sedeo pored, ubacio u razgovor i rekao da ga je ruski predsednik zvao telefonom nekoliko dana ranije.

Razočaran što sa tom informacijom nije bio upoznat, kako opisuje Bergen, američki predsednik počeo je da kritikuje i Flina, ali i ostale činovnike u Beloj kući.

„Mora da se šališ? Putin je pokušao da razgovara sa mnom a ti mi nisi ni dodao slušalicu? O čemu si uopšte razmišljao?“, rekao je tada Tramp Flinu, navodi se u knjizi.

Flin je potom pokušao da se opravda time što je u Belu kuću u poslednjih nekoliko dana stizalo izuzetno mnogo poziva, ali da Tramp nije želeo nikoga da čuje.

Međutim, Tramp je odgovorio da je Putin jedini čovek na planeti koji bi mogao da uništi SAD, te da je sasvim suludo što je neko i pomislio da je pametno odlagati takav razgovor, tvrdi Bergen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala