Rusija i Iran: Ubistvo Sulejmanija vodi ka novoj rundi eskalacije tenzija

© AP Photo / Ivan SekretarevMinistar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolaze na sastanak u Moskvi
Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolaze na sastanak u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri inostranih poslova Rusije i Irana, Sergej Lavrov i Muhamed Džavad Zarif, saglasni su da će ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija dovesti do „nove runde“ u eskalaciji tenzija u bliskoistočnom regionu, saopšteno je iz ruskog spoljnopolitičkog resora.

Ministri su u telefonskom razgovoru naglasili da potezi SAD nisu u skladu sa normama međunarodnog prava, da ni na koji način ne doprinose rešavanju složenih problema koji su se već nakupili na Bliskom istoku.

„Ovakvi potezi SAD vode ka novoj rundi tenzija u regionu“, ističe se u saopštenju.

Lavrov je razgovarao i sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom, te su obojica izrazili zabrinutost zbog mogućih posledica ubistva Sulejmanija.

Lavrov je u razgovoru sa svojim turskim kolegom naglasio da potezi Amerikanaca nisu u skladu sa ciljevima koje deklarišu, a to je borba protiv terorizma.

Podsetimo, iranski general Kasem Sulejmani ubijen je juče u američkom napadu u Iraku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala