Protest „Jedan od pet miliona“

Pratite nas
Glavna tema protesta „Jedan od pet miliona“, koji je održan večeras u Beogradu, prvi put u ovoj godini, ponovo je bilo izveštavanje Javnog servisa.

Tako su učesnici pred zgradu RTS-a u Takovskoj dovezli kamion sa kojeg su preko razglasa puštani zaglušujuća muzika, šumovi, zvukovi pištaljki, kojima je „pokrivena“ glavna informativna emisija — Dnevnik 2, u terminu u kojem se emituje, od 19.30 do 20 časova.

Ideja učesnika protesta je, kako su rekli, bila da na taj način pokažu RTS-u šta misle o njihovom izveštavanju.

Na ulazu u zgradu RTS-a iz Takovske ulice markerima su ispisane poruke „Nije srpski ćutati“ i „5 minuta za 5 miliona“, preneo je Tanjug.

Među okupljenima su bili funkcioneri DS-a Goran Đirić i Slobodan Milosavljević, karikaturista Dušan Petričić, arhitekta Dragoljub Bakić, novinar Srđan Škoro, kao i lider Narodne stranke Vuk Jeremić i potpredsednik Marko Bastać.

Protest je počeo na platou kod Filozofskog fakulteta, gde je jedan od organizatora i aktivista „Jedan od pet miliona“ Srđan Marković pozvao učesnika protesta da krenu ka RTS-u koja je, kako je kazao, „počela da otvara svoja vrata, makar to bilo i samo lažno“.

„Hajdemo do RTS-a, da im poželimo kakvi da budu i da im kažemo šta očekujemo od njih“, kazao je Marković.

Marković se zahvalio onima koji su odlučili da dođu večeras, umesto da ostanu kod kuće i poručio im da su najvažniji strpljenje i odlučnost.

On je učesnike protesta upitao i da li se sećaju kako je sve izgledalo pre godinu dana i da li su očekivali da će doći do dijaloga vlasti i opozicije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala