ABA liga kaznila Zvezdu zbog neodlaska na meč u Podgoricu

Pratite nas
Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde registrovana je rezultatom 20:0, a srpski i regionalni šampion kažnjen je i oduzimanjem jednog boda odlukom disciplinskih organa ovog takmičenja.

ABA liga je kaznila košarkaški klub Crvena zvezda zbog neodlaska na meč protiv ekipe Budućnosti u Podgoricu.

Pored toga, klub sa Malog Kalemegdana moraće na račun regionalnog takmičenja da uplati i 20.000 evra, prenosi „Blic“.

Podsećamo, Crvena zvezda nije otputovala u Podgoricu zbog bezbednosnih rizika, a posle preporuka ovdašnjih bezbednosnih službi. Iz Budućnosti su sa druge strane uveravali da su obezbeđeni svi uslovi da se nesmetano odigra meč.

Na parketu Morače su se u predviđenom terminu za odigravanje utakmice pojavili samo domaći igrači sa sudijama, a posle formalnog podbacivanja označen je i završetak meča.

Budućnost će nakon ozvaničenja ove odluke biti na deobi prvog mesta sa 23 osvojena boda, dok će Crvena zvezda ostati na sedmom mestu sa 18 bodova.

Ipak, konačnu reč imaće Predsedništvo ABA lige koje je privremeno preuzelo ingerencije direktora i sportskog direktora lige.

„Stoga, disciplinski sudija smatra da je kazna oduzimanja boda koji bi klub dobio da je došao na utakmicu i izgubio, te novčana kazna koju je izrekao adekvatna počinjenom prekršaju, naravno, sve pod uslovom da Predsedništvo, odnosno direktor ili sportski direktor ne donesu drugačiju odluku u vezi sa registracijom utakmice, jer tada i ova kazna ne egzistira, te ukoliko se donese drugačija odluka u vezi sa registracijom utakmice, tada će odluka o eventualnoj kazni biti ponovno doneta. Disciplinski sudija napominje da ABA liga ili direktor i sportski direktor temeljom članka 32 DP ABA mogu doneti i drugačiju odluku u vezi sa novčanom kaznom. Disciplinski sudija ABA lige zaista razume klub KK Crvena zvezda MTS, jer nije lako doneti odluku kada sigurnosna situacija nije takva da bi se igrala utakmica, ali je uprkos tome, s obzirom na situaciju, ipak trebalo da dođe i sportski pokuša da odigra utakmicu, posebno zbog istorije tog kluba i njegovog renomea, naravno uz pomoć ABA lige koja je zadužena za sigurnost takmičenja i zbog svega toga je kazna manja od one koju bi klub dobio da nije bilo takvog nastojanja kluba da mu Predsedništvo ABA lige kvalitetno odgovori.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala