Zaev podneo ostavku

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsednik Sobranja Talat Džaferi sazove sednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom Parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila.

„Verujem da će veoma brzo ostavka stići u Sobranje, kako bi u Parlamentu u toku dana mogla da počne i da se završi procedura za izbor prelazne vlade“, rekao je Zaev u emisiji „Jutarnji brifing“.

Zaev očekuje da se ceo postupak završi bez problema i podseća da je praksa o formiranju prelazne vlade uspostavljena još u 2016. godini, na zahtev sada vladajućeg Socijaldemokratskog saveza, koji je tada bio u redovima opozicije, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno, tehničku ili takozvanu Pržinsku vladu će predvoditi Oliver Spasovski, dosadašnji ministar unutrašnjih poslova, dok će resore unutrašnjih poslova i rada i socijalne politike preuzeti kadrovi iz redova opozicije, kao garanciju za sprovođenje fer, poštenih i demokratskih izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala