Vučićeva poruka Crnoj Gori: Nećemo rat, ne ugrožavamo vam državu, ali ostavite srpske svetinje!

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vučić je rekao da su Badnji dan i Božić najradosniji praznici, vreme praštanja i mirenja i vreme u kojem moramo da kao narod pokažemo jedinstvo, nikog ne vređajući i ne provocirajući. Poručio je zvaničnoj Crnoj Gori da Srbija ne želi da ratuje, niti da ugrožava nezavisnost te zemlje, ali da ni oni ne mogu da ugrožavaju srpske svetinje.

„Ne planiram da držim političke govore, jedina rečenica koju mogu da izgovorim je da mi je drago da sam sa našim narodom“, rekao je Vučić za televiziju „Pink“.

„Suština je da mi razumemo da živimo u različitim državama, da poštujemo te države, ali važno je da pripadamo istom rodu i narodu, da moramo da pokažemo jedinstvo. Idealno vreme da se to pokaže je sada“, naglasio je on.

„U svakom slučaju, to je moja želja i namera, da budem zajedno sa našim narodom kada mu je teško. Predsednik Srbije sam ne da bih išao po stadionima, halama, da se radujem našim uspesima u sportu, i da se kitim tuđim perjem, već da rešavam teške i važne probleme, da budem sa našim narodom kada mu je teško“, dodao je predsednik Srbije.

Istakao je da nema razlike između Srba, ma gde živeli, da nema razlike između njegovog oca iz Čipuljića, majke iz Bečeja ili njega, koji ceo život živi u Beogradu, i Srbina u Bijelom Polju, Banjaluci ili bilo gde drugo.

Vučić je kazao da se začudio kada je video koliko histeričnu kampanju vode brojni mediji protiv njegovog dolaska u Crnu Goru.

Podsetio je da je Božić dočekao i u zagrebačkoj Sabornoj crkvi i u Gračanici.

„Nikada našem narodu nije bilo lako u Gračanici i Zagrebu. Srpski narod je narod kojem pripadam i želim da pokažem tu vrstu jedinstva“, istakao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala