Pompeo: Amerika spremna na mogući odgovor Irana

© AP Photo / Mary AltafferAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni sekretar SAD Majk Pompeo je izjavio da je Amerika spremna na bilo koji mogući odgovor Irana na ubistvo generala Kasema Sulejmanija.

„Nemojte ni da sumnjate, administracija predsednika Donalda Trampa namerava da učini sve kako bi zaštitila američke državljane. U poslednjih nekoliko nedelja preduzeli smo sve korake kako bismo ojačali međunarodnu koaliciju i pružili podršku partnerima u regionu. Nastavićemo sa naporima i spremni smo da odgovorimo na sve“, naglasio je on.

Dodao je i da je napad u kojem je poginuo Sulejmani „bio neizbežan“.

Pompeo je na svom profilu na Tviteru napisao da je razgovarao sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dominikom Rabom o američkoj, kako je naveo, odbrambenoj odluci da eliminiše Sulejmanija, koji je komandovao iranskom elitnom jedinicom „Kuds“.

„Zahvalni smo što naši saveznici prepoznaju kontinuirane, agresivne pretnje od strane iranskih jedinica ’Kuds‘“, rekao je Pompeo.

Američki državni sekretar je na svom profilu na Tviteru napisao da je o „odbrambenoj“ odluci Donalda Trampa da eliminiše Sulejmanija razgovarao i sa nemačkim šefom diplomatije Hajkom Masom, uz ocenu da je Nemačka takođe zabrinuta zbog kontinuiranih vojnih provokacija iranskog režima.

SAD ostaju posvećene deeskalaciji“, dodao je Pompeo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala