Otpravnik poslova Ambasade Crne Gore odbio da primi notu MSP Srbije

© Sputnik / Milena CmiljanićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izrazilo je najoštriji protest povodom navoda crnogorskih zvaničnika da je Srbija odgovorna za krizu u Crnoj Gori, kao i da svojim postupcima i politikom ugrožava nezavisnost te zemlje. Otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Srbiji odbio je da primi protestnu notu Beograda.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u saopštenju navodi da je danas pozvan otpravnik poslova Ambasade Crne Gore zbog uručenja note Beograda, ali da je on u skladu sa instrukcijom Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore odbio da primi notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije istaklo je da „odlučno odbacuje neodgovorne izjave crnogorskih zvaničnika kojima se dodatno ugrožava stabilnost regiona, budući da ovakve i slične izjave ne doprinose miru, kao ni razvoju bilateralnih odnosa dve države, već pogoduju onima koji žele da naruše naše međusobne odnose“.

MSP ističe u noti i da Srbija nijednim svojim potezom nije izazvala krizu u Crnoj Gori, već je uzrok krize stupanje na snagu Zakona o slobodi veroispovesti.

„Ministarstvo spoljnih poslova ocenjuje da su njegovom primenom ugrožena nacionalna i verska prava srpskog naroda, koji po poslednjem popisu čini skoro 30 odsto stanovništva u Crnoj Gori, te da se navedenim Zakonom legalizuje otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve na teritoriji Crne Gore“, navodi se u noti.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je istaklo i da se zalaže da se sva otvorena pitanja rešavaju isključivo dijalogom.

Ministarstvo spoljnih poslova je i ovom prilikom najoštrije osudilo pokušaj paljenja zastave Crne Gore na Ambasadi Crne Gore u Beogradu, saopšteno je iz MSP.

Ranije je ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović, koji je je danas pozvan na razgovor u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore zbog sinoćnjeg napada na Ambasadu Crne Gore u Beogadu i pokušaja paljenja crnogorske zastave, odbio da, shodno instrukcijama iz Beograda, primi protesnu notu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala