Iran: Ubistvo Sulejmanija — najveća strateška greška Amerike

© AP Photo / Vahid SalemiElitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku.
Elitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost Irana nazvao je „najvećom strateškom greškom“ Amerike ubistvo generala Kasema Sulejmanija, javlja agencija Fars.

„SAD treba da znaju da njihov zločinački napad na komandanta Sulejmanija predstavlja stratešku grešku u zapadnoj Aziji. SAD se neće lako izvući od posledica tih pogrešnih proračuna“, navodi se u saopštenju Saveta bezbednosti Irana koje je objavilo Ministarstvo inostranih poslova te zemlje.

Mesto gde je ubijen Kasem Sulejmani - Sputnik Srbija
Gde je i kako ubijen Sulejmani /video/

Teheran će se osvetiti Vašingtonu zbog pogibije visokog vojnog zvaničnika u pravo vreme i na pravom mestu, saopštio je Savet bezbednosti Irana.

Predstavnici Saveta bezbednosti su ubistvo Sulejmanija ocenili kao osvetu DAEŠ-a zbog borbe protiv terorizma, koja je izvedena rukama SAD.

Pentagon je jutros potvrdio da je iranski general Kasem Sulejmani ubijen i da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa. Iranski general je ubijen tokom napada na aerodrom u Bagdadu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala