Gde je i kako ubijen Sulejmani /video/

© AFP 2023 / IRAQI MILITARY / AFPMesto gde je ubijen Kasem Sulejmani
Mesto gde je ubijen Kasem Sulejmani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu Čuvara Islamske revolucije general Kasem Sulejmani ubijen je u napadu američkih helikoptera, kada je automobilom krenuo sa aerodroma ka centru Bagdada, izjavio je ambasador Irana u Iraku Iradž Masdžidi.

Kako je rekao, sa aerodroma ka Bagdadu krenulo je dva automobila, a u njima se nalazilo ukupno 10 ljudi, uključujući i Sulejmanija.

„Svi putnici su poginuli, uključujući i obezbeđenje Sulejmanija“, dodao je.

Telo ubijenog iranskog generala identifikovano je pomoću prstena koji je nosio na ruci. Mediji podsećaju da je Sulejmani bio poznat po tome što je na ruci imao prsten sa velikim crvenim dragim kamenom, što je često moglo da se vidi i na njegovim fotografijama.

U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavili i snimci posledica napada američkih helikoptera na vozila Sulejmanija i njegove pratnje.

Podsetimo — iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega, stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašd aš Šabi“.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon, koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala