Vučić na Badnji dan na severu Crne Gore

© Foto : TANJUG/ MARKO DJOKOVIC/Aleksandar Vučić dolazi na konferenciju
Aleksandar Vučić dolazi na konferenciju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi na Badnji dan da poseti sever Crne Gore, potvrđeno je danas Sputnjiku.

Postoje velike šanse da predsednik Srbije poseti sever Crne Gore, kako bi tim svojim činom iskazao jedinstvo sa srpskim narodom koji prethodnih dana protestuje širom zemlje protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti, kojim vlast u Podgorici otvoreno udara na SPC i njene svetinje.

Nezvanično se saznaje da se za sada razmatraju tri tačke Vučićeve posete, ali se verovatno do samog odlaska na sever Crne Gore neće znati koji će grad i svetinju obići prvi čovek Srbije. 

Predsednik Srbije je za to dobio blagoslov patrijarha Irineja prilikom nedavnog razgovora u Patrijaršiji u Beogradu, prenosi Tanjug.

Odlazak među Srbe u Crnoj Gori na severu izuzetno je delikatan i izazovan sa različitih aspekata, pogotovo jer dolazi u trenutku u kojem je donošenje Zakona o slobodi veroispovesti uznemirilo Srbe u Crnoj Gori. Međutim, misija predsednika Srbije nije da doprinosi političkim podelama u toj zemlji, već da se potvrdi jedinstvo srpskog naroda u svim pitanjima od značaja, pa i u očuvanju srpskih svetinja, mirno, pravnim i diplomatskim sredstvima, kako je to više puta ovih dana ukazao predsednik Vučić, zaključuje Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala