Vernom narodu Crne Gore podrška i iz Zvornika /video/

© Foto : Željko VidovićSkup podrške u Zvorniku
Skup podrške u Zvorniku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pod sloganom „Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka“, a u organizaciji zvorničkih udruženja „Korak“ i „Zvornik u pokretu“, u Zvorniku je održan skup podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu Crne Gore u borbi za elementarna i verska prava, zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore.

Građani su se okupili u centru grada, kod Spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske, odakle su se mirnom šetnjom uputili ka Hramu Rođenja Presvete Bogorodice, gde je služen moleban, prenosi RTRS.

Moleban Presvetoj Bogorodici za izbavljanje od iskušenja i umnoženje ljubavi, uz prisluživanje sveća, služio je protojerej stavrofor Vidoje Lukić.

© Foto : Željko VidovićZvornik uz Crnu Goru
Vernom narodu Crne Gore podrška i iz Zvornika /video/ - Sputnik Srbija
Zvornik uz Crnu Goru

Skupu je prisustvovalo više od hiljadu građana od kojih su neki nosili krstove, crkvene barjake i zastave Republike Srpske i Srbije.

Predsednik Udruženja „Zvornik u pokretu“ Nedeljko Sekulić rekao je da je skup znak solidarnosti sa braćom u Crnoj Gori u odbrani srpskih svetinja i borbi protiv skandaloznog zakona koji je doneo režim crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Inicijator okupljanja Aleksandar Kojić poručio je braći u Crnoj Gori da se hrabro drže i da ne daju srpske crkve i svetinje.

„Srbi iz Crne Gore imaju punu podršku naroda Republike Srpske i Srbije kako bi izdržali u borbi za odbranu pravoslavnih svetinja“, kazao je Kojić i dodao da zakon koji je donesen u Crnoj Gori nema veze sa pravom i da nigde u svetu nema takvih primera, te stoga mora biti povučen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala