Salko iz Bijelog Polja, funkcioner DPS-a, izvinio se Srbima

© fejsbuk/Vladislav DajkovićViše hiljada vernika i večeras u Pljevljima /video/
Više hiljada vernika i večeras u Pljevljima /video/ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Funkcioner DPS-a Salko Čoković iz Bijelog Polja izrazio je duboko žaljenje zbog „neodgovornog postupka“ svog sina, koji je pre nekoliko dana na društvenim mrežama vređao pravoslavne vernike.

„Svestan sam da je ranije trebalo da reagujem, ali zbog doživljenog stresa i naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, nastalog zbog postupka mog sina, danas sam smogao snage da se obratim svojim sugrađanima i svim pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori i uputim im najiskrenije izvinjenje“, počeo je svoje obraćanje funkcioner DPS-a Salko Čoković.

On je naglasio da mu je pre svega ljudska, moralna i komšijska obaveza da svojim sugrađanima, sa kojima godinama živi u skladnim međunacionalnim odnosima i dijeli dobro i zlo, izrazi duboko žaljenje zbog pomenutog događaja.

„Svi znaju da je moja porodica primer u našem gradu po multiverskoj toleranciji, pa sam siguran da će moje komšije, prijatelji i poznanici pravoslavci moje izvinjenje prihvatiti, a mi ćemo kao porodica nakon ovog nepromišljenog gesta našeg člana, nastaviti da afirmišemo vrednosti po kojima je Bijelo Polje prepoznatljivo, zbog čega je i uostalom dobitnik međunarodne nagrade za međunacionalnu toleranciju“, kazao je Čoković.

On je rekao i da duboko poštuje pravoslavne vernike, te da je često prisutan u njihovim bogomoljama, što najbolje znaju njegovi prijatelji.

„Ovom prilikom svim građanima želim mnogo sreće u novoj godini, a posebno pripadnicima pravoslavne veroispovesti čestitam nastupajući Badnji dan i Božić, uz želju da ove radosne dane provedu u ljubavi, miru i slozi“, kazao je na kraju Salko Čoković.

Podsećamo, Nedim Čoković, sin Salka Čokovića, preko društvenih mreža je širio mržnju direktno usmerenu protiv verujućeg naroda koji je izašao na ulice kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala